Prices in: 
Berg Gallery är ett galleri för samtida tredimensionell konst och ett showroom för skandinavisk efterkrigsdesign med tyngdpunkt på belysning, keramik och mattor. Du hittar såväl klassiker av Arne Jacobsen och Berndt Friberg som okänd men genial belysningsdesign och Skandinaviens bästa samtida konstnärer som arbetar i keramik, metall, trä, glas och textil. Våra objekt säljs via denna webbplats och i vårt galleri & showroom som ligger på Birger Jarlsgatan 67 i Stockholm.

Vi tar reda på så mycket information som möjligt om våra formgivare och objekt; ett exempel är ”Hans-Agne Jakobsson Archive” som finns på denna webbplats med ambitionen att i framtiden visa denna belysningsmästares hela produktion.

Mitt eget designintresse och -samlande som på allvar startade för mer än 20 år sedan har inriktats på keramik, belysning och möbler från 1900-talets andra del, och skulptur från 2000-talet . Efter en lång i karriär i konsultbranschen och med mexikansk agavesprit valde jag att helt hänge mig åt konst och design. Min personliga smak reflekteras definitivt i de objekt jag väljer ut till Berg Gallery. Konstgods från den svenska keramikens glansperiod 1940 – 1960 blandas med exklusiv glänsande och dämpad belysning från ungefär samma tidsperiod. Dessutom kommer du att hitta utvalda möbler, rölakansmattor och andra vackra objekt i glas, metall och trä.

Mötet mellan det abstrakta och extrem hantverksskicklighet, eller mellan objekt som just bara är konst som helt saknar praktisk funktion och sådana som tangerar vardagliga föremål. Berg Gallery ska ge de bästa konstnärerna med en konsthantverksbas en plats där fler upptäcker konst i fler dimensioner.

Vi har valt att göra hela webbplatsen på engelska (förutom denna sida); om du har några frågor skicka e-post eller slå en signal.

/Niclas Berg

CONTACT US

Berg Gallery AB
Birger Jarlsgatan 67
113 56 Stockholm
SWEDEN

Phone: +46-704-228146

e-mail: info[at ]berggallery.se